You're on the environment.

Tips om energie te besparen

Naast besparing staat bij ons duurzaamheid centraal. Wij garanderen dat de stroom die wij u leveren 100% groen is. Door middel van aanpassingen in uw huis kunt u zelf ook voor duurzaam gaan. De techniek helpt ons hierbij enorm. Hieronder vindt u een lijst met producten en aanpassingen aan uw huis die u helpen te besparen. Stuk voor stuk zijn deze investeringen goed voor het milieu en uiteindelijk ook voor uw portemonnee.

Terug naar groene stroom
Zonnepanelen
Besparingsniveau:

Steeds meer Nederlandse huishoudens stappen massaal over op zonne-energie. En waarom ook niet? Met de juiste technieken kan tegenwoordig van tevoren uitgerekend worden hoeveel u ongeveer per jaar kunt opwekken. U wordt dan naast afnemer van energie ook producent! Uw zelf opgewekte elektriciteit hoeft u dan niet meer af te nemen van ons. Als u meer opwekt dan u verbruikt wordt dat zelfs verrekend met uw energierekening. Dat wordt salderen genoemd. Zonnepanelen zijn daarmee een hele grote stap richting een duurzamer huishouden.

Meer informatie over salderen
Slimme meter
Besparingsniveau:

Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Een slimme meter helpt daarbij. Via ons platform slimmemetermanager.nl krijgt u online inzicht in uw energieverbruik. De netbeheerders gaan alle gas- en elektriciteitsmeters vervangen. Als u een slimme meter wilt kunt u een prioriteitsplaatsing aanvragen. Kijk hiervoor op de site van uw netbeheerder.

Slimme meter? Meldt u aan op slimmemetermanager.nl
Isolatie
Besparingsniveau:

Het dak, de spouwmuur, de buitenmuur maar ook bijvoorbeeld uw verwarmingsbuizen: met een goede isolatie verliest u zo min mogelijk warmte. Hierdoor kunt u tientallen m³ per jaar besparen. Isolatie is hiermee dan ook een perfecte investering voor de lange termijn. Zorg dat de warmte waarmee u uw huis verwarmt niet verloren gaat.

Slimme thermostaat
Besparingsniveau:

Wilt u meer controle over de verwarming van uw huis? Dan is een slimme thermostaat perfect voor u. Deze thermostaat herkent uw levenspatroon en regelt automatisch voor u de temperatuur. Hiermee stookt u nooit meer onnodig voor de verwarming van uw huis.

Meer tips om te besparen

Met bovenstaande tips kunt u honderden euros per jaar besparen. Daarnaast zijn er talloze manieren waarmee u uw verbruik kunt terugdringen. Houd deze pagina in de gaten voor meer bespaartips.