You're on the environment.

Slimme meter

Hoe kan ik mijn gebruik inzien?

Als u een slimme meter heeft, kunt u op Mijn Budget uw 2-maandelijks verbruik inzien. Als uw verbruiksoverzicht klaarstaat, krijg u hierover van ons bericht.

Verbruik inzien

Wanneer wordt de slimme meter uitgelezen?

De slimme meter wordt op de volgende momenten uitgelezen:

  • 1 keer per jaar voor de jaarafrekening;
  • 6 keer per jaar (om de twee maanden) voor het verbruik- en kostenoverzicht;
  • wanneer u overstapt naar een ander energiebedrijf of verhuist;
  • indien noodzakelijk voor het beheer of onderhoud van het energienet.

Waarom wordt mijn slimme meter niet uitgelezen?

De slimme meter wordt op de volgende momenten uitgelezen:

  • Zowel de gas- als de elektriciteitsmeter dient een slimme meter te zijn om te kunnen worden uitgelezen. Is 1 van de meters geen slimme meter? Dan kunnen voor beide meters geen meterstanden worden uitgelezen.
  • Bij installatie staat de slimme meter standaard aan. U kunt er voor kiezen om de slimme meter uit te laten zetten, hierdoor kan de netbeheerder vervolgens uw meter niet meer op afstand uitlezen.
  • De gas- en elektriciteitsmeter dienen bij elkaar in de buurt te zijn om te kunnen communiceren. Als de afstand te groot is kunnen er geen meterstanden worden uitgelezen. Voor meer informatie kijk op http://www.budgetenergie.nl/slimme-meter .

Waarom kan ik nog geen verbruik zien op Mijn Budget?

Elke maand vragen wij bij uw netbeheerder uw meterstanden op. Om onduidelijke informatie te voorkomen, dienen er 2 succesvolle uitvragen te zijn geweest voordat wij uw verbruik om Mijn Budget tonen. Het duurt ongeveer een week na het uitvragen van de meterstanden bij de netbeheerder voordat wij uw verbruik kunnen tonen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en kunt u het antwoord niet op onze website vinden? Onze klantenservice staat voor u klaar.

Bel ons

020 - 20 55 555 (lokaal tarief)

Wij zijn op werkdagen van 08.30-18.00 uur bereikbaar.

Wilt u direct geholpen worden? U kunt met een van onze medewerkers chatten. Wij zijn op maandag t/m donderdag van 09.00 - 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 - 17.30 uur bereikbaar. Stel uw vraag via het chatvenster rechtsonder.