You're on the environment.

Groene stroom

Groene stroom is in principe gewoon stroom, opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals wind, zon en verbranding van biomassa. Er komt dus niet opeens 'andere' stroom uit uw stopcontact als u naar ons overstapt. Het Nederlandse elektriciteitsnet bevat een mix van groene stroom en normale grijze stroom (veelal opgewekt door kolencentrales). Een groot deel van de groene stroom moet geïmporteerd worden vanuit het buitenland en is iets duurder. Op zich niets mis mee, maar wel goed om te weten. Want hoe meer mensen er bewust overstappen op groene stroom, hoe efficiënter er kan worden ingekocht en hoe groener de mix wordt in Nederland.

Stroometiket

Wij zijn blij met transparantie. Daarom vinden we het wettelijk verplichte stroometiket een goede zaak. Alle energieleveranciers moeten dit sinds 1 januari 2005 jaarlijks aan hun klanten verstrekken. Het geeft aan welk percentage van de totale hoeveelheid geleverde stroom is opgewekt uit traditionele of hernieuwbare energiebronnen. Wij staan garant voor 100% groene stroom. Allemaal duurzame energiebronnen: milieuvriendelijk en onuitputtelijk.

Stroometiket van 2015

Windenergie Zonne-energie

* Dit is het stroometiket van 2015. Onze windenergie wordt voor 74% opgewekt door Nederlandse windmolens en voor 26% door Italiaanse windmolens. Alle zonne-energie komt uit Italië.

Stroometiket van 2014

Waterkracht Windenergie * Biomassa

* Windenergie is voor 0,9% opgewekt in Nederland. De overige stroom is afkomstig uit het buitenland.

Zelf energie opwekken

Wie zelf efficiënt bezig is, wil dit graag met anderen delen. Daarom stimuleren wij onze klanten om samen bewust om te gaan met energie. Sommige van hen nemen het voortouw en gaan zelf energie opwekken – bijvoorbeeld via zonnepanelen. Voor hen hebben wij voordelige, heldere voorwaarden. Klik op onderstaande links voor meer informatie.

Terugleveren/salderen Bekijk hier of uw meter geschikt is voor teruglevering Veelgestelde vragen over zelf energie opwekken

Bespaar op uw Energieverbruik

Een goede manier om minder te gaan betalen is door minder te verbruiken. Dat klinkt simpel maar toch zien we bij veel klanten dat er vaak energie verspild wordt. Met een kleine investering of door goed op te letten kunt u honderden euro's per jaar besparen. Bekijk onze bespaartips en leer ook hoe u uw energieverbruik kunt terugdringen:

Tips om energie te besparen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen en kunt u het antwoord niet op onze website vinden? Onze klantenservice staat voor u klaar.

Bel ons

020 - 20 55 555 (lokaal tarief)

Wij zijn op werkdagen van 08.30-18.00 uur bereikbaar.

Wilt u direct geholpen worden? U kunt met een van onze medewerkers chatten. Wij zijn op maandag t/m donderdag van 09.00 - 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 - 17.30 uur bereikbaar. Stel uw vraag via het chatvenster rechtsonder.